Dåbskort af genbrug

Jeg har altid synes at præfabrikerede kort var lidt spild af penge. Altså med mindre de er virkelig sjove eller noget helt særligt. Men det er de jo sjældent.

Specialt dåbskort er ret stereotype med deres henholdsvis lyseblå og lyserøde babyer. Så da min fætters søn skulle døbes, lavede jeg i stedet dette dåbskort til dem:

daabskort

Jeg synes selv det blev rigtig fint – og langt mere personligt end et købekort. Sødt, men uden at blive pussenusset.

Og – relevant for denne blog – så har jeg lavet det i genbrugsmaterialer. Udover limen, er det altså ting det ellers ville være blevet smidt ud.

Sådan laver du et dåbskort i genbrugsmaterialer

Til dette barnedåbskort har jeg brugt:

  • En side fra et havemagasin
  • To knapper (dem man nogen gange får med i nyt tøj)
  • Et af de bånd der sidder i skuldrene på nye bluser
  • Papiret fra en brugt konvolut
  • Skolelim
  • En limstift
  • Tape

Jeg klippede en barnevognsform ud af ugeblad og fandt nogle knapper der kunne agere hjul. Jeg har en hel del knapper liggende. Det er fra tøj jeg har købt, hvor der fulgte en reserveknap med. Knapper, jeg stort set aldrig får brugt.

Jeg flyttede så barnevognen rundt i forskellige blade, for at se hvor det passede bedst. Jeg endte med dette udklip af en have:

Hjemmelavet daabskort klar til limning

Barnevognen blevet limet på haven, og så gav jeg bagsiden af knapperne en gang sandpapir. Limen hænger nemlig bedre fast, når overfladen er lidt ru.

To knapper til daabskort

Jeg påførte lidt skolelim med en nål, for bedre at kunne styre det.

DIY daabskort

Man kan godt se lidt af limen mellem barnevognens eger. Men skolelim bliver klart når det tørrer op, så det gør ikke så meget.

Knapper limet paa hjemmelavet daabskort

De små bånd der sidder i tøjet når man køber det, plejer jeg at klippe af og gemme. De er fine til at lave sløjfer på kort.

Baand til hjemmelavet daabskort

Jeg valgte den pastelgrønne, og satte den fast med to meget små stykker tape. Jeg satte dem på den bagerste del af sløjfen helt inde ved knuden. Så bliver de næsten usynlige. Eller gør en klat skolelim under knuden jobbet.

Daabskort paa kuvert

Bagsiden af kortet beklædte jeg med papiret fra en brugt konvolut. Jeg limede det fast med limstiften, for ikke at få bølger i overfladen. (Det gælder i øvrigt også, når man limer barnevognen på.)

Og så blev det ellers færdigt, dåbskortet. Er det ikke cute?

Hjemmelavet daabskort paa sort hylde

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *