Den nye, bæredygtige Amagermad

For noget tid siden fik jeg en mail fra Miljøpunkt Amager. De ville høre om jeg ville være med i dommerpanelet til kåringen af den nye, bæredygtige Amagermad. Det har jeg selvfølgelig sagt ja til. Lækker mad, bæredygtighed og muligheden for at have det sidste ord at skulle have sagt. What’s not to like?

Men hvis jeg skal være ærlig: Jeg skulle lige grave lidt i hukommelsen, for at huske hvad det nu lige var en Amagermad var for noget. I bunden af hukommelseskartoteket fandt jeg nogle barndomsminder frem af klapsammen-madder med rugbrød på den ene side og franskbrød på den anden. Om der var pålæg imellem eller blot smør, kan jeg ikke huske. Men jeg husker, at det var lidt sjovt, at det var halvt rugbrød, halvt franskbrød.

Som voksen må jeg nok erkende, at der skal lidt flere gastronomiske finurligheder til, før jeg synes en klapsammen-mad er interessant. Altså end rugbrød på den ene side og franskbrød på den anden. Derfor ser jeg også helt vildt frem til at se, hvad denne make-over af Amagermaden kan byde på. Specielt fordi det bliver i bæredygtighedens lys at den genopstår.

Kriterier for kåringen af den nye amagermad

Miljøpunkt Amager har opsat følgende kriterier, som Den Ny Amagermad bliver vurderet ud fra. Nemlig om den er:

  • Social
  • Grøn
  • Sund
  • Lokal
  • Tværkulturel
  • Global

De indkomne forslag behøver ikke at opfylde alle elementerne. Men det er et plus, nu flere der er med.

Jeg synes det er en helt vildt god ide, på denne måde at sætte fokus på forskellige aspekter af bæredygtighed og hvordan det omsættes til praksis. Spisestederne kan få positiv omtale ud af det, og vi andre kan blive inspireret. Og så er en sandwich med rugbrød på den ene side, alt andet lige, en sundere sandwich end dem med kun lyst brød.

AmagerBladet er med på sidelinjen og vil udvælge nogle af bidragsyderne. Disse vil blive interviewet omkring deres bud på den nye Amagermad. Samt om hvordan de har tænkt de forskellige kriterier ind i maden. Efterfølgende vil vinder-opskriften blive offentligt tilgængelig, så alle frit kan upgrade deres Amagermad hjemme i køkkenet.

Kåringen af Den Nye Amagermad sker på lørdag

Hvis du vil med, så foregår arrangementet nu på lørdag den 10. september 2016. Det er på Musiktorvet ved Amager Bio og adressen er Øresundsvej 6. Det foregår fra kl. 12-16 og mellem kl. 14-15 kåres vinderen. Læs mere på facebook, hvor du også kan tilmelde dig.

Nå, nu må jeg hellere se at få researchet lidt videre på, hvorvidt rugbrøddet eller franskbrøddet skal ligge øverst på en Amagermad. Internettet er nemlig ikke enig med sig selv i det spørgsmål, og den slags må Amagermads-dommer jo have styr på!

Amagermad

Gem

Gem

Gem

Gem

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *